Fjernadopsjon

Vil du bli adoptivforelder?

Hjemløse katter er et voksende problem i Norge, og myndighetene (Mattilsynet) fraskriver seg et hvert ansvar for disse dyrene. Den eneste hjelpen Mattilsynets veterinærer gir er avliving. Hvis du finner en hjemløs katt, så må du ikke ta kontakt med Mattilsynet eller Dyrevernet – det er det samme som å dømme katten til døden. Fortsatt finnes det noen hjelpesentra for hjemløse katter, men Mattilsynet gjør alt hva de kan for å få dem stengt. Det er vanskelig å skjønne hva som driver dem til dette, da de ikke bidrar med økonomiske midler til driften. En årsak kan være at Mattilsynets ansatte er fanatiske og kattehatere.

Dyrenes Velferd vil derfor bruke mye av sin tid og sine krefter på å avsløre Mattilsynets holdninger og fremferd overfor hjemløse dyr og trakasseringen av hjelpesentra. Til dette trenger vi økonomisk støtte.

Dyrenes Velferd vil fortsatt hjelpe nødstilte katter, men på grunn av Mattilsynets holdninger, må vi gjøre ting på en annen måte enn tidligere. Les om razziaen mot Kattehuset i bladene fra julen 2007 og sommeren 2008. Vi må nå bruke våre medlemmer som fosterhjem.

Hvis du vil hjelpe en katt i nød, men selv ikke kan ha katt av forskjellige grunner, da kan du fjernadoptere en eller flere. Det koster kr 50 per måned per katt og du velger selv om du vil betale for 1 eller flere måned(er) av gangen. Det er bare å velge en eller flere av oss.

Som takk for hjelpen vil du få tilsendt bilde(r) og (u)regelmessige oppdateringer.

Det er imidlertid et krav som vi stiller – du må være over 18 år eller få godkjennelse av en foresatt. Så hvis du er under 18 år så må navnet på den som godkjenner innmeldingen for deg settes i feltet Anmerkning i skjemaet.

LAST NED – Skjema i pdf format, fyll det ut og send det til oss i posten

eller

fyll ut nedenforstående kontaktskjema og send det til oss.

Ditt navn (obligatorisk)

Din adresse (obligatorisk)

Ditt postnr. og poststed (obligatorisk)

Din e-post (obligatorisk)

Ditt telefonnummer

Jeg ønsker å fjernadoptere:

Kattens navn

Jeg ønsker å få tilsendt bilde og informasjon: (obligatorisk)
via e-postvia brev

Medlemskap (obligataorisk)
Jeg er medlemJeg ønsker ikke medlemskap

Noe du vil formidle

Her finner du noen kandidater til fjernadopsjon

img_0497-timmy Timmy
Han er født ute av en hjemløs mor i 2006 . Han er en meget aktiv gutt, og han har gjort store fremskritt når det gjelder sosialiseringen til mennesker, men fortsatt vil han ikke bli tatt opp på fanget. Han liker å bli kost med og kan faktisk vise sjalusi hvis andre får mer oppmerksomhet enn han. Tigris er hans beste venn.
img_0510_tigris Tigris
Han ble funnet sammen med Timmy, men han er ikke hans bror. Hans bakgrunn kjenner vi ikke, men tror at han er kastet ut fra et hjem. Han er like aktiv som Timmy og de er de beste venner. Tigris vil heller ikke bli tatt opp på fanget, men liker å bli kost med. Tigris er mere gla i utelivet enn Timmy og det hender at han ikke kommer hjem før morgenen gryr.
img_1183-sasha Sasha
Er bror til Timmy og Missy. Han er den som fortsatt er mest sky, og vil helst kke bli tatt på av mennesker. Men han fotfølger gjerne for å få en godbit på kjøkkenet. Han er en stor herlig katt, og han lever sitt liv sammen med sine kattevenner. Jeg har ikke sett at han har noen favoritt. Han elsker å være ute på sommerhalvåret.
img_0495-missy Missy
Hun er søster til Timmy og Sasha. Hun er blitt en ordentlig kosekatt. Hun har en herlig personlighet, myk men bestemt. Hun foretrekker Tott som beste venn, men også Totts venn Cæsar får dele hule med henne.
IMG_0144-Ronja-fjadop Ronja
Ronja er født i 2003. Hun har en bror Rexy, og en søster Rubella. Alle har vært veldig sky overfor mennesker, men nå er de helt normale katter. De trives fantastisk godt sammen som en familie. Ronja ser alltid litt forbauset ut, og hun fikk navnet etter Astrid Lindgrens film, Ronja Røverdatter, hvor de små underjordiske vesenene stakk opp hodene sine og spurte «Åffor det da».
IMG_0101-Rexy-fjadop Rexy
Han er bror til Ronja og er en stor, vakker katt. I starten ville han ikke ha med mennesker å gjøre. Heldigvis har han skjønt at mennesker også kan være snille og ville ham vel og for hvert år har han blitt en tryggere katt. Hans beste venn er Chico og de leker sammen og de sover også gjerne sammen.
IMG_0985-Rubella-fjadop Rubella
Hun er søster til Ronja og Rexy, og forandringen til en tryggere katt har også skjedd gradvis med henne. Hun har dessuten en meget sterk vilje og maser seg som regel til det hun vil oppnå. Hun elsker utelivet og har mange gode plasser ute i haven. På bildet ser hun ganske så smilende ut.
Stompi-Cosi-fjadop Stompi Cosi
Hun ble reddet av et eldre par fra den sikre død. Noen hadde flyttet fra henne og hun ble funnet sterkt skadet. Halen måtte opereres vekk, men hun reddet livet. Som navnet sier er hun en kosete katt. Hun er antageligvis født 2009. Hun er en tøffing, som ikke går av veien for å skremme andre katter.
IMG_0429-Joakim-fjadop Joakim
En stor vakker tabbymønstret hannkatt som ingen ville vedkjenne seg. Han var meget aggressiv og de andre kattenes skrekk før han ble tatt inn i varmen. Så viser det seg at når tilliten vokser frem, bor det innenfor dette aggressive vesen en meget kosete og hyggelig katt. Han kan være født i 2007. Forholdet til andre katter er nå normalisert, og hans venninde heter Isis.
IMG_0579-Alma-fjadop Alma
Hun kan være født i 2009. Har med all sannsynlighet hatt et hjem, men så blitt overlatt til seg selv. Hun har et mildt og vennlig vesen, og hun er meget klok. Hun liker å bli kost med. Hun ble funnet med ungene Ole og Petter i desember 2011. Det var beboere i et borettslag som meldte fra om den lille familien som bodde under en veranda og hadde gravd seg tunneller under jord.
IMG_0598-Petter-fjadop Petter
Petter er veldig lik sin mor både utvendig og innvendig. Han er født ute og fikk sin første kontakt med mennesker da han var ca 6 måneder. Dette har naturligvis satt sitt preg på ham, og han har et stykke igjen å gå når det gjelder å stole på mennesker. Jeg får stryke ham over pelsen, men ikke ta ham på fanget. Han strekker ut en labb og vil oppnå kontakt når jeg går forbi ham.
IMG_0582-Ole-fjadop Ole
Ole er Petters bror og altså født ute. Han har en helt annen personlighet enn mor Alma og bror Petter. Han er alltid på vakt, alltid på alerten, i motsetning til de andre to. Jeg kan leke med ham, men han vil ikke bli tatt på. Han liker å være i nærheten, men er allikevel utilgjengelig. Jeg antar at han vil trenge lenger tid enn Petter på å bli fortrolig med oss mennesker.